SRCDS Steam group


Post Reply 

How to setup high fps TF2 server

Author Message
0920357689 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #1
How to setup high fps TF2 server
always 66.6 fps in my win7 x64 / 2008r2 x64

my pc
2600K 4.2G
16G DDR3 1600
WIN7 x64 U

-game tf +map arena_badlands +maxplayers 64 -ip 127.0.0.1 -port 27015 -console +fps_max 0
(This post was last modified: 11-05-2011 11:41 PM by 0920357689.)
11-05-2011 11:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Stinkyfax Offline
Regular Member

Posts: 198
Joined: Jun 2007
Reputation: 2
Post: #2
RE: How to setup high fps TF2 server
fps should be 66 now, don't try to get it higher, it's pointless and doubt you will make it happen.

Best Regards,
Stinkyfax
11-05-2011 11:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
0920357689 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #3
RE: How to setup high fps TF2 server
but my fd say the server some lag
and i just install sm mod and one plugin
11-06-2011 04:21 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
gamemann Offline
GFL Owner

Posts: 272
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #4
RE: How to setup high fps TF2 server
whats ur server.cfg
abd fps is at 66 now. New update came out like 3 weeks ago or whatever to do that. It's better that way tbh. But you might have incorrect rates.

GFL(Games For Life) Founder.
Private Message me if you need any help!
Recommend everybody uses NFO
My Group: GFL
[Image: b_560_95_1.png]
[Image: b_560_95_1.png]
11-06-2011 06:11 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
0920357689 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #5
RE: How to setup high fps TF2 server
server.cfg is def config
not change[not have this file now]
11-06-2011 06:42 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
gamemann Offline
GFL Owner

Posts: 272
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #6
RE: How to setup high fps TF2 server
(11-06-2011 06:42 AM)0920357689 Wrote:  server.cfg is def config
not change[not have this file now]
hmmm. Well go in the server.cfg and tell me what the rates are.. I don't know the default rates XD

GFL(Games For Life) Founder.
Private Message me if you need any help!
Recommend everybody uses NFO
My Group: GFL
[Image: b_560_95_1.png]
[Image: b_560_95_1.png]
11-06-2011 07:53 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Trini8ed Offline
Junior Member

Posts: 28
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #7
RE: How to setup high fps TF2 server
(11-06-2011 07:53 AM)gamemann Wrote:  
(11-06-2011 06:42 AM)0920357689 Wrote:  server.cfg is def config
not change[not have this file now]
hmmm. Well go in the server.cfg and tell me what the rates are.. I don't know the default rates XD

Here download this http://www.megaupload.com/?d=7ITVN8GP its called srcdsfpsbooster this will let it max out at 512 ish or just run windows media player to get it up to 256
11-06-2011 09:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
coach Offline
Member

Posts: 86
Joined: Dec 2007
Reputation: 2
Post: #8
RE: How to setup high fps TF2 server
(11-06-2011 09:04 PM)Trini8ed Wrote:  
(11-06-2011 07:53 AM)gamemann Wrote:  
(11-06-2011 06:42 AM)0920357689 Wrote:  server.cfg is def config
not change[not have this file now]
hmmm. Well go in the server.cfg and tell me what the rates are.. I don't know the default rates XD

Here download this http://www.megaupload.com/?d=7ITVN8GP its called srcdsfpsbooster this will let it max out at 512 ish or just run windows media player to get it up to 256

Did you not read the above posts? The old booster tool is useless these days. FPS is now locked to the tickrate. The best you can achieve is with a tickrate enabler to 100 & thus get 100 fps.
11-07-2011 02:45 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
gamemann Offline
GFL Owner

Posts: 272
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #9
RE: How to setup high fps TF2 server
Well in the server.cfg change the rates to look like this:
Code:
sv_maxrate 40000
sv_minrate 10000
sv_maxupdaterate 66
sv_minupdaterate 33
sv_maxcmdrate 66
sv_mincmdrate 33
tell me if that does any better.

GFL(Games For Life) Founder.
Private Message me if you need any help!
Recommend everybody uses NFO
My Group: GFL
[Image: b_560_95_1.png]
[Image: b_560_95_1.png]
11-07-2011 04:31 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
abcorn Offline
Member

Posts: 54
Joined: Dec 2010
Reputation: 1
Post: #10
RE: How to setup high fps TF2 server
There's really no point in trying to push the FPS above 66 anymore. It just makes the server lag, actually.

[Image: 76561198006409530.png]
If I helped you, I would love some rep. Smile
11-07-2011 05:04 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Jabulaya Offline
Newbie

Posts: 1
Joined: Sep 2012
Reputation: 0
Post: #11
RE: How to setup high fps TF2 server
I know this thread is a bit old but I figured I would put my 2 cents worth in. I have been having lag issues with the new MvM game type (I think due to my internet / cpu combined). I improved the latency issues quite a bit by reducing the tick rate to 48.

I was interested in what frame rate is needed to produce a good fluid apperance to things and read on wikipedia that " Thomas Edison said that 46 frames per second was the minimum: "anything less will strain the eye."
09-29-2012 10:39 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:





User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)