SRCDS Steam group


Dedicated server not showing up?
#1
Sad 
Hi everyone! I recently installed the srcds. Then I installed Metamod Source, Mani admin mod and Grabber. Everything works fine. BUT other people cannot see my server. (It shows up in LAN servers for me) I have forwarded the following ports ranges to my IP address:

27020 - 27039
1200 - 1200
27000 - 27015
27015 - 27016

Protocol= "any" on all of them

server.bat = D:\HLserver\srcds.exe -console -game cstrike -tickrate 80 +fps_max 600 +maxplayers 16 -port 27016 +exec server.cfg +map de_dust2 -secure -ip 10.0.0.3 -port27015

server.cfg =
// General Settings
hostname "Funmaps!_elite_cr3w"
host_framerate 0
setpause 0
sv_password ""
mp_chattime 10
sv_lan 0
sv_secure 1
sv_pausable 0
sv_cheats 0
sv_consistency 1
sv_stats 1
sv_allowdownload 1
sv_allowupload 1
sv_downloadurl
sv_timeout 30
sv_voicecodec vaudio_miles
sv_voiceenable 1
sv_alltalk 0
sv_visiblemaxplayers 24
bot_prefix "[n00b]"

// SourceTV
tv_autorecord 0
tv_chattimelimit 0
tv_debug 0
tv_delay 10
tv_delaymapchange 1
tv_dispatchmode 1
tv_enable 0
tv_maxclients 128
tv_maxrate 0
tv_name "Mega TV"
tv_password ""
tv_port 27020
tv_snapshotrate 16

// Ban Settings
exec banned_user.cfg
exec banned_ip.cfg
writeid
writeip

// Contact & Geo Settings
sv_contact oivinx@gmail.com
sv_region 3
// us eastcoast - sv_region 0
// us westcoast - sv_region 1
// south america - sv_region 2
// europe - sv_region 3
// asia - sv_region 4
// australia - sv_region 5
// middle east - sv_region 6
// africa - sv_region 7
// world - sv_region 255

// Rcon Settings
rcon_password "****"
sv_rcon_banpenalty 15
sv_rcon_maxfailures 4
sv_rcon_minfailures 2
sv_rcon_minfailuretime 30

// Log Settings
sv_log_onefile 0
sv_logfile 1
sv_logbans 1
sv_logecho 1
mp_logdetail 3
log on

// Teamplay Settings
mp_spawnprotectiontime 0
mp_autokick 0
mp_autoteambalance 0
mp_fadetoblack 0
mp_forcecamera 0
mp_forcerespawn 1
mp_teamplay 0

// Game Settings
mp_fraglimit 0
mp_maxrounds 0
mp_winlimit 0
mp_timelimit 0
mp_startmoney 800
mp_roundtime 2.5
mp_allowNPCs 1
mp_autocrosshair 0
mp_buytime 0.5
mp_c4timer 40
mp_falldamage 1
mp_flashlight 1
mp_footsteps 1
mp_freezetime 2
mp_friendlyfire 1
mp_tkpunish 0
mp_hostagepenalty 4
mp_limitteams 0
mp_playerid 0
sv_footsteps 1

// Performance Settings
mp_weaponstay 0
mp_decals 200
decalfrequency 10
breakable_multiplayer 1

// Spectator Settings
mp_allowspectators 1
sv_specaccelerate 5
sv_specnoclip 1
sv_specspeed 3

// Physics Settings
sv_gravity 800
sv_friction 4
sv_airaccelerate 10
sv_stopspeed 75
sv_stepsize 18
sv_maxspeed 320

// Rate Settings
sv_minrate 5000
sv_maxrate 25000
sv_minupdaterate 20
sv_maxupdaterate 80
sv_unlag 1
sv_maxunlag 1

// Ammo Settings
ammo_338mag_max 30
ammo_357sig_max 50
ammo_45acp_max 100
ammo_50AE_max 35
ammo_556mm_box_max 200
ammo_556mm_max 90
ammo_57mm_max 100
ammo_762mm_max 90
ammo_9mm_max 120
ammo_buckshot_max 40
ammo_flashbang_max 20
ammo_hegrenade_max 20
ammo_smokegrenade_max 20

exec mani_quake_sounds
exec autoban.cfg

// Mani Mod
exec mani_server.cfg
ma_war 0

// Announce Execution
say Public Mode CFG executed

//addons




Please help!!Big Grin
Reply
#2
Code:
D:\HLserver\srcds.exe -console -game cstrike -tickrate 80 +fps_max 600 +maxplayers 16 -port 27016 +exec server.cfg +map de_dust2 -secure -ip 10.0.0.3 -port27015
should be
Code:
D:\HLserver\srcds.exe -console -game cstrike -tickrate 80 +fps_max 600 +maxplayers 16 +exec server.cfg +map de_dust2 -secure
and whats up with 80 tick?
~ trewq
Reply
#3
Thanks for reply. I don't even know what tickrate IS so help me out here! Also I've tried without the -ip and -port params. It still wont work.

(EDIT: It seems our timezones are slightly diffrent and thus I must go for today. Will check out tomorrow though)
Reply
#4
Let it run for a day. And check agian then. But not from the same network as it is hosted on.
Reply
#5
Try removing the fps_max
Reply
#6
Im having an issue Identical to this...

Code:
hostname "Techy's Serious RP"
// rcon passsword
rcon_password "<removed>"

// server cvars
sv_defaultgamemode Darkrp
mp_friendlyfire 1
mp_footsteps 1
mp_flashlight 1
sv_alltalk 1
sv_cheats 0
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1
sv_voiceenable 1
mp_chattime 10
sv_timeout 65

// bandwidth rates/settings
sv_minrate 0
sv_maxrate 20000
decalfrequency 10
//Do not change these settings
sv_maxupdaterate 75
sv_minupdaterate 10

// server logging
log on
sv_logbans 0
sv_logecho 1
sv_logfile 1
sv_log_onefile 0

// operation
sv_lan 0
sv_region 255

// execute ban files
exec banned_user.cfg
exec banned_ip.cfg

//Limites
sbox_maxballoons 0
sbox_maxprops 75
sbox_maxbuttons 10
sbox_maxkeypads 5
sbox_maxthrusters 0
sbox_max

Code:
-console -game garrysmod -tickrate 33 -port 27015 -ip 192.168.2.9 -maxplayers 10 +map rp_downtown_v2 +sv_lan 0 +sv_defaultgamemode darkrp +sv_region 255
Reply
#7
Just a note:

If a server doesn't show up on the internet it has NOTHING to do with the server program and settings.
It's always your firewall, router, gateway or ISP not letting it show up.


Also, I removed the rcon password from your cfg posted above, brandyn2493.
Join the Source Dedicated Server Support Group on Steam Community!
Source Dedicated Server (SRCDS)
Free to join, Live support! (When available)

http://forums.srcds.com/viewtopic/5114
Reply
#8
(09-28-2009, 06:54 AM)Drocona Wrote:  Just a note:

If a server doesn't show up on the internet it has NOTHING to do with the server program and settings.
It's always your firewall, router, gateway or ISP not letting it show up.


Also, I removed the rcon password from your cfg posted above, brandyn2493.

Oh thank you, Besides the ports 27015, 27020, 27030-27039, what ports would I need forwarded? And I use a standard Highspeed DSL from Verizon, has there been known issues with them?
Reply
#9
(09-28-2009, 06:54 AM)Drocona Wrote:  If a server doesn't show up on the internet it has NOTHING to do with the server program and settings.
It's always your firewall, router, gateway or ISP not letting it show up.


Unless a map isn't getting loaded in the command line, or installed mods are keeping it from running, but usually it is an IP problem, two servers on the same IP and port or your server is not using the correct IPs (if dedicated).
[Image: ad300x250%20copy.jpg]
Reply
#10
(09-30-2009, 01:56 PM)MAD|Chris Wrote:  Unless a map isn't getting loaded in the command line, or installed mods are keeping it from running, but usually it is an IP problem, two servers on the same IP and port or your server is not using the correct IPs (if dedicated).

Yeah, but that usually throws errors when you try to do things and you know somethings wrong Toungue
Join the Source Dedicated Server Support Group on Steam Community!
Source Dedicated Server (SRCDS)
Free to join, Live support! (When available)

http://forums.srcds.com/viewtopic/5114
Reply
#11
Have the exatly same issueSad
Tho ppl can join the server if i give them the ip/port (its now: 217.208.237.212:27045, and yes - had 27015 bef - same issue) But it wont show up in server browser...

Triend opening all the ports mentioned on inet.. Question tho - shouldnt it be enough with portforward the port that the server currently is started with eg. 27015?

Gah, i go nuts :S Have a nice set of hardware and a 100/100 line now and all :S

Any clues?

Edit:
Some info if needed!
Start param:
E:\HLServer\srcds.exe -console -game cstrike +map de_dust2 +maxplayers 18 -port 27045 -tickrate 100
Firewall:
DFL-210
Patience:
none left Smile
Reply
#12
(10-01-2009, 01:35 AM)tobbsie Wrote:  Have the exatly same issueSad
Tho ppl can join the server if i give them the ip/port (its now: 217.208.237.212:27045, and yes - had 27015 bef - same issue) But it wont show up in server browser...

Triend opening all the ports mentioned on inet.. Question tho - shouldnt it be enough with portforward the port that the server currently is started with eg. 27015?

Gah, i go nuts :S Have a nice set of hardware and a 100/100 line now and all :S

Any clues?

Edit:
Some info if needed!
Start param:
E:\HLServer\srcds.exe -console -game cstrike +map de_dust2 +maxplayers 18 -port 27045 -tickrate 100
Firewall:
DFL-210
Patience:
none left Smile

Have you tryed putting DMZ on your server? Its how I got mine to show up finaly
Reply
#13
(10-01-2009, 10:42 AM)brandyn2493 Wrote:  Have you tryed putting DMZ on your server? Its how I got mine to show up finaly

Nope havent tried that, tho i then loose the whole point of having a firewall since i expose it wide open to the webbie :S
Reply
#14
Firewalls work on the connection, not on certain port ranges.
Even with DMZ, the firewall still protects every single connection that will be made.

Also, DMZ really isn't that bad, as long as you have 1 a firewall and 2 a virus scanner on the recieving machine, it's the same as a router being open to the internet....
Join the Source Dedicated Server Support Group on Steam Community!
Source Dedicated Server (SRCDS)
Free to join, Live support! (When available)

http://forums.srcds.com/viewtopic/5114
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)