SRCDS Steam group


Post Reply 

Stuff about Alien Swarm Dedicated Server

Author Message
Nisd Offline
Something?

Posts: 739
Joined: Jan 2009
Reputation: 6
Post: #1
Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Okay just thought I would make this thread to sum up how I got my stuff working and what I learned so fare.

What platforms does it run on:
Windows Only
There is no linux binaries.
Source

Does sourcemod/metamod work:
No cause it seems like it is a new engine branch, a mix betwen L4D2 & Portal 2
Source

Steam Library Errors
Code:
Unable to load Steam support library.
This server will operate in LAN mode only.
There are 2 ways you are suppose to be able to fix this.
One Run Steam on the server (Yah the client)
Two try this (Not confirmed?)

Update: Should be working now, and it is, but if you do not run the steam client the steam group will not work!

Branding a Server
Well so fare it seems like you should be able to set some sort of banner, but I can't find any where it is displayed (Look in the host.txt file)
So atm it looks like a shit deal to host.

Community Servers / Steam Group Servers
It got the 2 same cvars as Left 4 Dead 1/2
Code:
// The ID of the steam group that this server belongs to. You can find your group's id under your group mangement
sv_steamgroup <id>

//  If set, only members of Steam group will be able to join the server when it's empty
sv_steamgroup_exclusive 0

Command line for running the game
Code:
-game swarm -console +ip <ip> -port <port> +maxplayers 4 +map lobby
Also it seems like you need to start in the Lobby no matter what, also 4 players seems to be max.

Swarm.exe
No idea what this is for, it is in the root but yah.....


Comments
Just chat below and if there is any thing important/usefull I missed just say it and ill add it.
(This post was last modified: 07-22-2010 07:08 AM by Nisd.)
07-20-2010 11:12 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
helio Offline
Hi there

Posts: 841
Joined: Jul 2007
Reputation: 7
Post: #2
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Workaround works
those files are in your steam directory

ubuntu
(This post was last modified: 07-21-2010 06:18 AM by helio.)
07-21-2010 06:13 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pandorian Offline
Newbie

Posts: 1
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #3
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
I saw servers in Steam Group Servers Menu. I am wondering how I can add my team's servers there.
07-21-2010 11:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Nisd Offline
Something?

Posts: 739
Joined: Jan 2009
Reputation: 6
Post: #4
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Look on the part that says "Community Servers"
07-22-2010 01:51 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
andytb Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #5
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
(07-22-2010 01:51 AM)Nisd Wrote:  Look on the part that says "Community Servers"

First time srcds and long time not run a dedicated guy here

Can't get these settings to work: If I take them out the server shows up as a pub but if I put them in nobody can see the server apart from me when I enable lan detection Cool

Been trawling through archives of LFD2 servers that had the same/similar issues and not much to say. I've stripped down my config to the sv_steamgroup line alone

and my launch line is the recommended

Code:
srcds.exe -console -game swarm +map lobby -maxplayers 4 -autoupdate

Can only guess the feature is broken for online play?
07-22-2010 03:24 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Nisd Offline
Something?

Posts: 739
Joined: Jan 2009
Reputation: 6
Post: #6
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Well it seems to me that even tho they are suppose to have fixed the "steam" errors, you still need to run steam if you want the sv_steamgroup to work...
07-22-2010 08:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
andytb Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #7
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
(07-22-2010 08:02 PM)Nisd Wrote:  Well it seems to me that even tho they are suppose to have fixed the "steam" errors, you still need to run steam if you want the sv_steamgroup to work...

After spending all night on this I have unfortunately reached the same conclusion.

Even running launching via steam with -console params in the advanced settings box doesn't work

Just gotta hope it's noticed and fixed in the next patch....
07-22-2010 09:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Darksoul Offline
Regular Member

Posts: 166
Joined: Nov 2007
Reputation: 1
Post: #8
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
I can't get this to work - everything seems to run, but its stuck on a LAN IP. Really, really gay.
07-22-2010 11:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Nisd Offline
Something?

Posts: 739
Joined: Jan 2009
Reputation: 6
Post: #9
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Have you updated you server since yesterday? They made a fix for the lan issue, else try and run the normal steam client.
07-22-2010 11:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Darksoul Offline
Regular Member

Posts: 166
Joined: Nov 2007
Reputation: 1
Post: #10
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
(07-22-2010 11:22 PM)Nisd Wrote:  Have you updated you server since yesterday? They made a fix for the lan issue, else try and run the normal steam client.

I downloaded it around 3-4 hours ago from hldsupdatetool. I've also tried installing and running steam - doesn't work.
07-23-2010 12:05 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
andytb Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #11
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
(07-22-2010 11:07 PM)Darksoul Wrote:  I can't get this to work - everything seems to run, but its stuck on a LAN IP. Really, really gay.

Behind a NAT?

Stick the line
Code:
ip yourexternalip

in your config file
07-23-2010 03:02 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Darksoul Offline
Regular Member

Posts: 166
Joined: Nov 2007
Reputation: 1
Post: #12
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
(07-23-2010 03:02 AM)andytb Wrote:  
(07-22-2010 11:07 PM)Darksoul Wrote:  I can't get this to work - everything seems to run, but its stuck on a LAN IP. Really, really gay.

Behind a NAT?

Stick the line
Code:
ip yourexternalip

in your config file

No;
Yes.
07-23-2010 03:46 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Darksoul Offline
Regular Member

Posts: 166
Joined: Nov 2007
Reputation: 1
Post: #13
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Here is a quick look at my console. I'm not sure why it is giving this (Failed to load Steam ServiceServiceStart: started as Windows service)

Code:
#Console initialized.
#Game.dll loaded for "Alien Swarm: Infested"
#Could not open key values file tilegen/objective_text.txt
NET_GetBindAddresses found 10.4.10.114: 'Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethern
et NIC'
NET_GetBindAddresses found 69.162.**.*** (edited for protection): 'Intel(R) 82566DC Gigabit Network Conn
ection'
Network: IP 10.4.10.114 (This is LAN), mode MP, dedicated Yes, ports 27015 SV / 27005 CL
Server is hibernating
For FCVAR_REPLICATED, ConVar must be defined in client and game .dlls (sk_max_as
w_ml)
For FCVAR_REPLICATED, ConVar must be defined in client and game .dlls (sk_npc_dm
g_asw_ml)
For FCVAR_REPLICATED, ConVar must be defined in client and game .dlls (sk_plr_dm
g_asw_ml)
maxplayers set to 4
Unknown command "sv_secure"
Unknown command "motd_enabled"
You must be a server admin to use mp_disable_autokick
Server logging enabled.
Server logging data to file logs\L010_004_010_114_27015_201007230348_000.log
L 07/23/2010 - 03:48:49: Log file started (file "logs\L010_004_010_114_27015_201
007230348_000.log") (game "removed for security") (version "4274")
Unknown command "sv_steamgroupexclusive"
maxplayers set to 4
Unknown command "mat_grain_enable"
Unknown command "mat_local_contrast_enable"
Unknown command "mat_bloomscale"
Unknown command "mat_vignette_enable"
Unknown command "mat_dest_alpha_range"
Unknown command "asw_hear_height"
Unknown command "locator_lerp_rest"
Unknown command "locator_start_at_crosshair"
Unknown command "locator_topdown_style"
Unknown command "locator_background_style"
Unknown command "locator_target_offset_x"
Unknown command "locator_target_offset_y"
Unknown command "locator_background_border_color"
Unknown command "locator_background_border_thickness"
Unknown command "locator_background_color"
Unknown command "locator_background_thickness_x"
Unknown command "locator_icon_max_size_non_ss"
Unknown command "locator_icon_min_size_non_ss"
Unknown command "locator_text_drop_shadow"
Unknown command "locator_text_glow"
Unknown command "locator_text_glow_color"
Unknown command "mat_do_not_shrink_dynamic_vb"
---- Host_NewGame ----
Server logging data to file logs\L010_004_010_114_27015_201007230348_001.log
Host_NewGame on map lobby
CAlienSwarm created
Skill level changed
Unknown command "scr_centertime"
Script not found (scripts/vscripts/mapspawn.nut)
Level has follow hints 0
couldn't fine any, keyvalues is empty!
SetInitialGameMode to 0 (last variation = 0)
Unqualified = jacob_save_110_06_23_03_48_50.campaignsave
Creating new save with filename: save/jacob_save_110_06_23_03_48_50.campaignsave

New save created: save/jacob_save_110_06_23_03_48_50.campaignsave
Failed to load Steam ServiceServiceStart: started as Windows service
Unknown command "mat_grain_enable"
Unknown command "mat_local_contrast_enable"
Unknown command "crosshair"
Unknown command "r_flashlight_topdown"
Unknown command "fx_glass_velocity_cap"
Unknown command "cam_idealyaw"
Unknown command "cam_idealpitch"
Unknown command "cam_idealdist"
Unknown command "fov_desired"
Unknown command "c_maxpitch"
Unknown command "c_maxdistance"
Unknown command "cl_interp_ratio"
CAlienSwarm destroyed
---- Host_Changelevel ----
Server logging data to file logs\L010_004_010_114_27015_201007230348_002.log
CAlienSwarm created
Skill level changed
Unknown command "scr_centertime"
Script not found (scripts/vscripts/mapspawn.nut)
Level has follow hints 1
Skill level changed
SetInitialGameMode to 0 (last variation = 0)
Unknown command "mat_grain_enable"
Unknown command "mat_local_contrast_enable"
Unknown command "crosshair"
Unknown command "r_flashlight_topdown"
Unknown command "fx_glass_velocity_cap"
Unknown command "cam_idealyaw"
Unknown command "cam_idealpitch"
Unknown command "cam_idealdist"
Unknown command "fov_desired"
Unknown command "c_maxpitch"
Unknown command "c_maxdistance"
Unknown command "cl_interp_ratio"
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.
status
hostname: Darksoul's Swarm
version : 7.1.0.8/7108 4274 secure
udp/ip  :  10.4.10.114:27015 (LAN IP) os(Windows) type(dedicated)
players : 0 humans, 0 bots (4 max) (hibernating) (unreserved)

# userid name uniqueid connected ping loss state rate adr
#end
stats
CPU   In    Out   Uptime  Users   FPS    Players
0.00  0.00  0.00       0     1   10.00       0

Edited: Christ, is it trying to use the realtek? What for, its disabled. (NET_GetBindAddresses found 10.4.10.114: 'Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethern
et NIC') it's the same IP as the IP on the server-.-
(This post was last modified: 07-23-2010 07:00 PM by Darksoul.)
07-23-2010 06:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Nisd Offline
Something?

Posts: 739
Joined: Jan 2009
Reputation: 6
Post: #14
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
I get all of those things too.... And mine works.
07-23-2010 08:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Darksoul Offline
Regular Member

Posts: 166
Joined: Nov 2007
Reputation: 1
Post: #15
RE: Stuff about Alien Swarm Dedicated Server
Removing the realtek adapter from the server fixed the issue.
07-23-2010 08:58 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:





User(s) browsing this thread: